Появиха се нови рендъри на Audi A8 Horch


14 Apr 2021

Макар да не е потвърдено официално, не е тайна, че се очаква Audi да възроди името Horch, което компанията носи в началото на XX век. При това завръщането ще стане с ултра луксозен модел, вдъхновен от гигантските лимузини след Първата световна война. На базата на слуховете, руснаците от Kolesa.ru са готови с рендъри за това как ще изглежда лимузината A8 Horch. Ако са прави, то тя ще се придържа почти изцяло към дизайна на дългата база A8 L, като единствено по-голямата предна решетка и някои луксозни препратки по каросерията, ще подсказват аристократичния произход на колата.

Тъй като буквално липсва каквато и да е официална информация, то засега можем само да предполагаме какво ще стои под предния капак на супер Audi-то. Според едни, това ще е последният случай, в който концернът VW ще използва 12-цилиндров двигател. Други смятат, че Horch ще се възползва от 4-литровия V8 на концерна, който ще бъде подпомогнат от електромотор за близо 800 к.с. Някои специалисти дори твърдят, че мега Audi-то ще бъде задвижвано само от електромотори, черпещи енергия от голяма батерия, вероятно с капацитет над 100 кВтч, като по този начин ще бъде конкурент на очаквания EQS.

Във всеки случай Audi вероятно ще се възползва от опита на Bugatti и Bentley в производството на супер луксозни автомобили, особено що се отнася до богатството на интериора. Цената на най-луксозното Audi най-вероятно ще бъде около 200 хил. евро. Засега не знаем нищо по отношение на премиерата на лимузината, но се очаква това да стане не по-рано от следващата година.

 

Много практичен и интересен!