Това е новата Honda HR-V

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

23 Apr 2021

„Вдъхновен от купетата екстериор с премиум SUV стил“, казват японците за екстериора на новата Honda HR-V. Колата изглежда доста изчистено, от всички страни, решетката отпред е интересна, като линията на покрива е с 20 мм по-ниска от тази на предходния модел. Клиренсът пък е с 10 мм повече, което прави автомобила да изглежда по-…устремен. Honda са вдигнали и размера на колелата до 18 инча, като вероятно ще се предлага и със 17-ки.

Отвътре? Също доста семпла, но по приятен начин. Управлението на вентилационните отвори с врътки, като за стерео е любопитно, уредите са полу-дигитални, а материята в горната част на таблото изглежда приятна на пипане.

От марката пишат, че позицията на седене е с 10 мм по-висока отпреди, както и че отзад има увеличение на пространството за краката с 35 мм. Няма все още подробни данни за размерите и обемите, но се казва, че големината на колата е сходна с тази на предишния модел. И че при бутнати задни облегалки, спокойно влизат два велосипеда без предни колела. И че вратата на багажника има нещо наречено 'Power Tailgate Walk Away Close', тоест, затваря се автоматично, когато се отдалечите с ключа в джоба.

Задвижването? Хибридна система наречена e:HEV, с два ел. мотора и 1,5-литров i-VTEC със 131 к.с. и 253, като Honda не дават повече подробности затова как точно „се разбират“ агрегатите, нито за динамиката или разхода. Скоро обаче вероятно ще имаме и пълните технически данни.

Как ви се струва дизайна на новата HR-V? Прекалено семпъл? Или пък приятно изчистен?

 

Много практичен и интересен!