McLaren продаде базата си за 170 млн. паунда. Защо!?

  • Технологичният център и прилежащата инфраструктура са оценени на 195 млн. евро Технологичният център и прилежащата инфраструктура са оценени на 195 млн. евро

24 Apr 2021

McLaren продаде технологичния си център в Уокинг за 170 млн. паунда (195 млн. евро). Любопитното е, че въпреки това компанията ще продължи да го използва, като ще плаща за това наем на американския инвестиционен гигант Global Net Lease. Сделката е част от опитите на McLaren да овладее финансовите си затруднения след тежката криза от 2020, когато продажбите на колите на McLaren намаляха сериозно заради корона вируса. Компанията съкрати близо 25% от служителите си.

Първоначалната сделка предвижда компанията да използва Технологичния център и прилежащите обекти за 20 години, като не е ясно какъв наем ще плаща.

През миналата година McLaren събра собствен капитал от 333 млн. евро, като взе и заем от Националната банка на Бахрейн в размер на 172 млн. евро. Дори се обсъждаше колекцията суперавтомобили на компанията да бъде заложена, но не се стигна до тази сделка.

 

Първородната Godzilla!