Това Porsche 911 GT3 RS не е истинско, направено е в барака на базата на Boxster

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

25 Apr 2021

И по-точно в британски гараж от ентусиаст на име Пол Лукас, с база 2005 Porsche Boxster. Това е третата реплика дело на самоукия човек, който заслужава адмирации са сръчността и търпението си.

За това самоделно Porsche 911 GT3 RS се разчу от публикацията на Пол във Фейсбук страницата Modified Porsches, където обяснява причините за създаването му, придружени с галерия от над 50 кадъра.

„Всички светлини и стъкла са от истинско 911 991, като смених и горната част на таблото с такава от 997, просто защото ми харесва повече“, пише британецът. „Отпред е с коилоувъри BC и система за повдигане на въздух, заради лежащите полицаи, сложих по-големи дискове отпред, а за отзад също са поръчани. Има си багажник, както отпред, така и отзад, защото, логично, все още е със средно разположен двигател, а за да е още по-забавно, направих и капак на мотора в стил GT3 RS.“

Не сме виждали автомобила на живо, но поне от снимките, изглежда наистина достоверен. Все пак Пол има опит в изграждането на копия, това му е третото, като преди това е направил GT3 от Boxster 986, както и Ferrari 430, базирана на Toyota MR2.

„Защо го правя? Обичам колите и „направи си сам“ нещата, това е моята страст. Да, отиват доста пари, но това е и основния ми автомобил, който карам всеки ден. Не е направен за да се състезавам с него, а чисто заради визията. А и отдолу си е Porsche, така че не е толкова зле. Самоук съм работя в офис и това ми е хобито.“

По отношение на заблудата, Пол също има обективна позиция. „Това ми е третата реплика и не възнамерявам да лъжа никой. Ако питат винаги им казвам. Това си е правило, но честно казано, когато разбират, че е самоделка, хората се радват още повече“.

Какво мислите за работата на Пол? Подкрепяте ли подобни проекти, „да, браво, човекът е супер сръчен!“ или по-скоро сте на позицията, че по-добре да си кара Porsche-то, като Boxster, а GT3 RS-ките да бъдат само истински?

 

Първородната Godzilla!