Изтекоха снимки на новата Toyota Land Cruiser J300

  • Десет шпионски снимки на най-голямата Toyota Десет шпионски снимки на най-голямата Toyota

27 Apr 2021

Toyota все още не е съобщила кога ще представи официално новото поколение Land Cruiser J300, но в интернет се появи изобилие от снимки на всъдехода. Те, изглежда, са направени по време на товаренето на колите в близост до завода в Япония, като дават отлична възможност да разгледаме новото поколение от различни ъгли.

На снимките се виждат както луксозни версии, така и по-базови модели със сравнително малки 17-инчови джанти. Анализатори твърдят, че пратката от няколко десетки коли вероятно е предвидена за пазарите в Близкия изток, където Land Cruiser е абсолютна легенда. Това предположение са подкрепя от означението GX.R на една от колите. То е характерно за ОАЕ и Саудитска Арабия.

Това означава, че европейската версия на модела може би ще се различава с по-скромна предница и по-малко хромирани елементи.

Топ моделите на снимките са оборудвани с 20-инчови джанти, като изглежда цветовата схема ще продължи да е доста скромна и практично ориентирана с черен, сребрист, бял и червен цвят.

По отношение на задвижването няма нищо официално, но различни източници, цитирани от CarAdvice, твърдят, че популярният 4,5-литров дизелов битурбо V8 ще бъде заменен от по-модерен 3,3-литров турбодизел с 300 к.с. и 687 Нм. Със сигурност на някои пазари ще се предлага бензинов V6 с 420 к.с. и 587 Нм, а в Европа вероятно ще видим и хибридна версия, но на по-късен етап.

J300 ще идва с 12,3-инчов сензорен екран, а зад волана основните функции ще бъдат показвани на 7-инчов екран. Разбира се, в зависимост от нивото на оборудване и финансовите ви възможности, ще бъде възможно пълното обличане на интериора с кожа.

Както би следвало да се очаква от кола с подобна история, понижаващите предавки и блокиращите диференциали ще бъдат част от серийното оборудване, вероятно дори за базовите версии.

Макар официалното представяне да предстои, от снимките става ясно, че серийното производство вече е започнало.

 

Лукс от Китай!