Hongqi L9 е китайска супер лимузина без волан. Има си обаче… полилей

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

30 Apr 2021

И подредба на седалките, като в McLaren F1. Почти, като в иконичната суперкола, защото при Hongqi L9 предното кресло е отдясно, за да може големият шеф-генерал-заемащ-висш-държавен-ръководен-пост-човек, спокойно да може да опъне крака.

Самите седалки изглеждат супер луксозни и с основи наподобяващи… месинг. За съжаление Китай ни е далеч и нямахме покана за ‘Shanghai Auto Show’, за да можем да кажем как са на допир и като удобство. Във второто не се съмняваме.

Може би най-любопитният „момент“ при тази кола обаче е видимата… липса на волан. Или какъвто и да е друг прибор за управление, което намеква, че тази концепция е за напълно автономен автомобил. Всъщност, това нещо на централната конзола, което прилича на Лампата на Аладин, може и да служи за избор на някакви режими. Интересно…

Друго интересно нещо е, че дизайнът, както и да го намирате, не е краден от европейска, щатска или японска марка, а изглежда напълно оригинален. Знаете, че това е рядкост при китайските производители, особено опериращите само на месния пазар. Има си дори и полилей, висящи от тавана орнаменти с LED подсветка – ето това няма да намерите нито в S-клас, нито в Серия 7, нито в A8.

Споделете какво мислите за купе-лимузината Hongqi L9, след което може да кликнете на серийната им H9-ка, която е нещо, като китайска Серия 5, но с муцуна ала Серия 7.

Първородната Godzilla!