Brabus 800 е по-злият вариант на Mercedes-AMG E63 S (Галерия)

  • Галерия от 16 снимки на Brabus 800 Галерия от 16 снимки на Brabus 800

09 May 2021

AMG произвежда най-спортните версии на Mercedes във фабриката си в малкото немско селище Афалтербах. Но една част от сглобените там автомобили, още с найлоните по седалките, изминават дългия 420 км път до далеч по-големия град Ботроп. Там готовите заводски AMG коли получават различно ниво на доработка и се сбогуват с трилъчевите си щутгартски емблеми. На тяхно място се поставят такива с голяма буква B и излизат от Ботроп като Brabus.

Такава е и съдбата на този Mercedes-AMG E63 S 2021. Който демонстрира в детайли програмата на Brabus за новото E63 S. Тя е кръстена Brabus 800 и очевидно няма общо с Brabus 800 Widestar (G63 AMG).

Мощната AMG версия на Е-класа вече е още по-свирепа машина след силовия и оптичния тунинг. Brabus 800 е с изцяло черен екстериор, като новите аеродинамични карбонови компоненти са в същия цвят, част от които са оставени в натурален вид, но могат да бъдат боядисани в гланцово или матово черно. Джантите също са черни, но с контрастиращи тънки червени кантове. Те могат да бъдат с размер до 21 инча.

В червено са боядисани две от ребрата на радиаторната решетка и спирачните апарати, както и част от кората на двигателя. От Brabus са щедри на снимки отвън, но все още интериорът, който също е променен, остава заключен. За салона немската тунинг компания предлага разнообразие от цветове и материали като дърво, алкантара и въглеродни влакна.

Brabus 800 е с преработен 4,0-литров би-турбо V8, който при Mercedes-AMG E63 S генерира 612 к.с. и 850 Нм. Но инженерите на Brabus вадят от него 788 к.с. и 1000 Нм максимален въртящ момент. С тези завишени настройки ускорението от 0-100 км/ч става точно за 3 секунди. А максималната скорост е електронно ограничена на 300 км/ч.

Освен с увеличена мощност и нов аеродинамичен пакет Brabus 800 е и с модифицрано въздушно окачване. Brabus Sport Unit позволява височината да се свали с 10 или 20 мм, в зависимост от режима на каране.

Цената на Brabus 800 очаквано не е оповестена, но като всяка друга машина от Ботроп, ще бъде изключително скъпа. Важно е да се отбележи, че Brabus 800 може да се поръча и като комби, освен седан. 

Разгледайте още снимки на Brabus 800 в галерията най-горе.

Лукс от Китай!