Време за драг: BMW M3 F80 VS M3 Competition G80! Видео!


15 May 2021

Ако не се интересувате много от BMW, заглавието ще ви изглежда, като безсмислен код. Казано по-просто, изправяме предходното поколение на (почти) най-мощната Серия 3, срещу най-мощната и най-нова „тройка“. Да, F80 поколението не е в изпълнение Competition, но по данни на BMW, показателите му са близки до тези на G80 Competition.

Жълтата кола ускорява от 0-100 км/ч за 4,1 секунди, а синята – за 3,9 секунди. Жълтата е с 431 к.с., но е с около 170 кг по-лека от синята, която пък е с 510 коня. При първата имаме съотношение мощност/маса от 0,29 к.с./кг, а при по-новата- 0,28 к.с./кг.

Но, както знаем, заводските данни често се различават с истинските, а и се съмняваме, че BMW биха допуснали новия модел, още повече в изпълнение Competition, да е по-бавен от стария. Или пък са?

Ще разберете от новото ни видео, чието заснемане не мина без проблеми. Времето ни бе изключително ограничено, споделяхме пистата и с други ентусиасти, но в крайна сметка поне успяхме да направим три старта, за да се види кой кого. Приятно гледане!

Първородната Godzilla!