Когато McLaren и Gulf работят заедно, нещата са красиви!

  • Десет снимки на болида за Гран при на Монако и новия 720S с цветовете на Gulf Десет снимки на болида за Гран при на Монако и новия 720S с цветовете на Gulf

17 May 2021

Петролната компания Gulf от години не е толкова значим играч в петролния бизнес, колкото името ѝ предполага. Това обаче не пречи колекционерите да са луди на тема коли, брандирани с цветовете на Gulf. А новите собственици на името да трупат милиони от договори като този. Новото партньорство между McLaren и Gulf създава точно това – супер красиви машини, които намигват към партньорството между двете фирми през 1968 – 1973 и след това през 90-те по времето на легендарния McLaren F1 GTR, като паралелно пълнят банковите сметки на шефовете в Уокинг и Пенсилвания.

Новото в случая е, че McLaren ще участва в Гран при на Монако тази седмица с цветовете на Gulf. Болидът изглежда супер, между другото! Но дори милиардерите няма как да си купят актуален болид от Формула 1. Ето защо двете компании са решили да капитализират партньорството си със специална серия 720S. Суперколата е боядисана, лакирана и изпипана в отдела за специални поръчки на McLaren (MSO), като процесът отнема смайващите 20 дни и се случва изцяло на ръка.

McLaren не споменава какъв брой 720S Gulf ще бъдат произведени, но със сигурност числото е малко, а желаещите – повече.

По механичната част няма промени, но няма и нужда. 720S вдига 100 км/ч за 2,9 секунди и развива 340 км/ч. Всичко това без каквато и да е електрическа помощ – мощността идва от двойно турбинирания 4-литров V8 с епонимните 720 к.с.

 

Много практичен и интересен!