Швейцарците вдигнаха офертата за Lamborghini с 2 млрд. евро


29 May 2021

Говорител на Audi направи изявление, според което компанията няма намерение да продава Lamborghini. Както е известно, италианската компания, част от VW Group, е под шапката на Audi. Малко след изявлението стана ясно, че швейцарският инвестиционен гигант Quantum е увеличил съществено предложението си от 7,5 млрд евро до 9,5 млрд евро. Допълнителните 2 млрд. евро трябва да покрият инвестициите в електрификация на гамата на Lamborghini и да гарантират работните места.

 

Засега няма нов коментар от VW Group, който да разкрие дали допълнителните 2 млрд. не са променили решението, че “Lamborghini не е за продаване”.

Quantum Group иска да купи марката Lamborghini, завода в Санта Агата, както и отдела за моторни спортове. Плановете на швейцарската група включват пълна електрификация на моделите на Lamborghini и предвиждат 5-годишна гаранция за служителите на компанията.

Lamborghini вече разкри подобни планове, които изглежда нямат общо с евентуалния нов собственик. Компанията постепенно смята да превърне моделите си в хибридни и да представи изцяло електрическа кола във втората част на десетилетието. За да се случи това, VW Group ще инвестира 1,5 млрд евро.

 

Лукс от Китай!