Китаец повреди Lamborghini след опит да готви на открит огън (Видео)


02 Jun 2021

Lamborghini Aventador е със средноразположен 6,5-литров V12 двигател, произвеждащ 700 к.с. Дотук добре. Но не е тайна, че италианската суперкола има един фабричен недостатък и той се крие в охлаждането. В градски условия и при ниска скорост охладителната система на обемния V12 мотор не може да поддържа работна температура и вероятността от прегряване е значително голяма. Подобно на състезателните автомобили въздушното охлаждане е от изключително значение за този модел от Сант‘Агата.

Да даваш газ на Aventador на място определено не е добра идея. Но китаец, притежаващ оранжев екземпляр, може би не знае тази подробност и реши да демонстрира кулинарни умения пред свои приятели. На паркинг с още няколко суперколи, азиатецът опитва да изпече шишче на излизащите пламъци от централно разположения накрайник на генерацията.

Импровизираното кулинарно шоу обаче завършва болезнено за собственика. Резултатът, който може да видите във видеото по-долу, е напълно очакван. Форсирането на италианския V12 двигател води до прегряване и пръсване на охлаждането. Под Aventador-а бързо се появява червена локва от охладителната течност, която преди това изпушва от горещия мотор.

Така че ако имате Lamborghini Aventador, просто го карайте. Тази кола иска обороти и скорост.

Първородната Godzilla!