Базата на Kinetik край Варна е изпепелена, компанията набира средства, за да продължи работа!

  • Галерия със снимки на базата след пожара и преди него Галерия със снимки на базата след пожара и преди него

10 Jun 2021

Kinetik Automotive, български производител на бутикови електромобили, започва дарителска кампания за възстановяването на производствената си база. Kinetik се надява да събере 185 хил. лв за ремонт на базата си и набавяне на минимума от нужда техника, за да продължи работата.

На 14 април 2021 късо съединение причинява пламването на пожар в производствената база край Варна. Въпреки усилията на екипа, цялата сграда изгаря напълно преди появата на пожарникарите. Злополуката за щастие не взема жертви, но щетите налагат спирането на дейността на компанията, докато производствената база не бъде възстановена и снабдена с нужната техника.

“Инцидентът ще забави темповете ни на развитие, но въпреки това желанието ни да продължим да създаваме e по-силно от всякога”, казва Теодосий Теодосиев, главен изпълнителен директор на Kinetik Automove. Kinetik в момента работи върху електрически картинг, хибридно Volvo P1800ES и няколко други проекта.

Кампанията ще продължи точно месец, като вече са осигурени 55 хил. лв. Фирмата е приготвила различни символични награди в знак на благодарност за дарителите.

Kinetik предлага различни форми на подкрепа, като освен безвъзмездно дарение, бихте могли да си купите тениска, обгорени скици или да се запишете за участие в ден на пистата с електрически картове. Повече подробности ще намерите в сайта на компанията: https://www.kinetik.bg/

 

Лукс от Китай!