Това е Porsche 911 992 GT3 Touring! Крилото е аут!

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

16 Jun 2021

Porsche представи новото 911 GT3 Touring. Легендарното (вече) GT3 без задно крило се завръща и при поколението 992. Както знаете, GT3 е пистова версия на 911. GT3 Touring пък е шосейна версия на GT3. Има логика, нали!?

 

Предназначена е за клиенти, които не прекарват чак толкова време на пистата, но държат да имат олекотяването и злобата на GT3. Както и атмосферния боксер! Крилото е свалено, но цената е същата като на стандартната GT3. Кантарът показва идентични килограми – 1418 с механичната скоростна кутия.

Миналото поколение се предлагаше само с нея, но този път от Porsche дават възможност за безплатен избор на 7-степенна PDK, в случай че сте от по-мързеливите...

Иначе всичко друго е като при “истинското” GT3 – мощността от 510 к.с. (въртящият момент е 470 Нм) идва от 4-литров мотор без турбо, който диша чист атмосферен въздух.

Дизайнерите са добавили някои интересни детайли, които да различат двете коли, и които са забележими само от твърде запалени почитатели на марката. Освен очевидната липса на спойлера, Touring получава сребриста лайстна около прозорците и преден спойлер в цвета на купето, вместо в черно, както е при стандартното GT3. В интериора алкантарата е заменена с кожа. И това е.

 

Германците не казват нищо за динамиката, но е твърде вероятно ускорението до 100 км/ч на оригинала да е запазено (3,4 секунди), а максималната скорост от 320 км/ч може би дори ще е леко увеличена заради липсата на крилото. Притискане обаче няма да липсва, благодарение на електронно движещия се скрит спойлер.

В случай че все пак мислите да посещавате писта, Porsche все така предлага керамични спирачки и карбонови седалки. За да можете да ловите на въдичка тези, които объркат това 911 със стандартна Carrera...

 

Първородната Godzilla!