Багер унищожи Porsche, McLaren, Bentley и Lotus (Видео)

  • Галерия от 8 снимки на унищожените автомобили Галерия от 8 снимки на унищожените автомобили

19 Jun 2021

Съдбата на автомобилите в тази история за жалост не завършва с хепи енд. Прецизно създадени в едни от най-добрите фабрики в Европа тези екземпляри в крайна сметка приключват живота си от лопатата на филипински багер.

Република Филипини може да е красива островна държава, където вероятно е хубаво човек да прекара ваканцията си, но в страната важат строги закони, които е препоръчително да се спазват. В противен случай може да се случи това, което не бихме определили като радост за очите.

През 2020 г. филипинските власти конфискуват рядък McLaren 620R, който по документи е внесен в страната като най-обикновено Porsche Cayman. Измамата е с цел да се избегне плащането на по-високо мито, като в случая са спестени плащането на 90% от таксите. Но номерът не минава и полицията прибира McLaren-a, водещ се Porsche. Митническото бюро на Филипините иззема още няколко нелегални автомобила, внесени между 2018 и 2020 г.

При незаконно внасяне на автомобил във Филипините законът налага неговото конфискуване и унищожение. Дали този закон е най-правилното нещо или има и други алтернативи за подобен тип коли, е отделен въпрос. В крайна сметка на пункт за вторични суровини като изкарани за разстрел са наредени McLaren 620R, Porsche 911 C2S, Bentley Continental Flying Spur, Lotus Elise, Mercedes-Benz SLK, Hyundai Genesis и Toyota Solara.

Палачът на тази нещастна седморка е местен багерист, който набързо стоварва лопатата на своя багер върху наредените коли, унищожавайки „метал“, оценен на около 1,1 млн. щатски долара.

През 2017 г. президентът на страната Родриго Роа Дутерте нарежда незаконно внесените автомобили да бъдат унищожавани, за да се покаже, че правителството предприема най-тежки мерки срещу незаконния внос. Въпросното унищожение се документира и публикува на сайта и социалните медии на Митническото бюро.

Първородната Godzilla!