Полицията в Дубай избра Land Cruiser за патрулки

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

21 Jun 2021

Автопаркът на полицията в Дубай и Абу Даби спокойно може да засенчи гаража на произволно избран автомобилен колекционер. Патрулните коли в Дубай включват разнообразни модели на Ferrari, Lamborghini, Bentley, Porsche и дори Bugatti. Всички тези екзотики обаче служат повече за показност и привличане на вниманието, отколкото реално за преследване на “лошите”. За тази цел дубайската полиция избра друг модел, който ще свърши работа както по асфалта, така и ако стане нужда да се навлезе в пустинята.

 

Както виждате от снимките, полицейските служби в Дубай и Абу Даби са се сдобили с чисто новия Land Cruiser J300. Преди клиентите в Европа да имат тази възможност!

 

Новият Land Cruiser е с 200 кг по-лек от предното поколение, благодарение на масовото използване на алуминий. В Европа ще се продават само 6-цилиндрови версии с 10-степенен автоматик, но в Близкия Изток ще се предлага и атмосферен мотор, съчетан с 6-степенен автоматик. Бихме предположили, че това се крие под предния капак на полицейските Land Cruiser от снимките.

 

Първородната Godzilla!