Таксито на TechArt идва с 800 коня

  • Галерия с 15 снимки Галерия с 15 снимки

21 Jun 2021

TechArt представи новото си GTstreet R – своето виждане как трябва да изглежда Porsche 911 Turbo от поколението 992. Бруталните промени по външността изглеждат плашещо и осигуряват по-добро притискане в сравнение с предишния GTstreet R. Всички детайли са тествани в аеро тунел, така че не присъстват само от дизайнерски подбуди. Съчетанието между гол карбон и оцветена в жълто каросерия също много ни допада. Сигурни сме, че на стоянката това ще е най-забележителното такси!

Много от аеро детайлите са вдъхновени от GT3 и старото GT3 RS, като дори джантите (20-инчови отпред, 21-инчови отзад) са оптимизирани аеродинамично. В зависимост от желанието ви, могат да се монтират Michelin Pilot Sport Cup 2 или Pilot Sport 4S с размер 265/35 ZR20 отпред и 325/30 ZR21 отзад.

 

Максималната скорост е 350 км/ч, благодарение на увеличената до 800 к.с. мощност на 3,8-литровия битурбо боксерен шестак. Въртящият момент достига 950 Нм – увеличение от 150 коня и 150 Нм спрямо стандартното 911 Turbo.

В пакета влиза още регулируемо окачване, което сваля колата с 25 мм по-близо до асфалта. В момента инженерите на TechArt работят по допълнителния пакет Clubsport, който ще бъде насочен към пистова употреба – с ново окачване, ролкейдж и олекотени седалки с допълнителна опора.

Засега обаче ще трябва да се задоволите с интериор от Алкантара, кожа и карбон, с акценти в цвета на каросерията. Ретро намигванията са стилни, а възможностите за индивидуализация – почти безкрайни.

При това TechArt ще тунингова точно 87 коли и нито една повече, като за целта ще ви таксува със 73 хил. евро (и нагоре, в зависимост от въображението ви).

 

Много практичен и интересен!