Audi разкри числата за новото RS 3!

  • Галерия с 16 снимки на RS 4 като хечбек и седан Галерия с 16 снимки на RS 4 като хечбек и седан

22 Jun 2021

Audi Sport разкри новото RS 3. Макар колите (хечбек и седан) все още да са в камуфлажи, галерията е изобилна, а всички важни технически данни – вече са налице. За радост на почитателите на марката, RS 3 запазва легендарния 2,5-литров 5-цилиндров мотор, с увеличение на въртящия момент. Машинката доставя 400 к.с. (колкото преди) и 500 Нм (преди бяха 480 Нм). Това се отразява в ускорение до 100 км/ч за 3,8 секунди спрямо 4,1 сек преди. Между другото Merc-AMG A45 S се нуждае от 3,9 секунди за класическия спринт. Audi блести и с внушителна максимална скорост от 290 км/ч.

Голямата новина е т.нар. RS Torque Splitter на задния мост, който позволява напълно свободно разпределяне на въртящия момент между двете колела. Системата се състои от електронни контролиран многодисков съединител. На практика това осигурява по-малко недозавиване и – да! – контролирани дрифтове, когато това е нужно!

Системата се регулира в пет стъпки – Comfort/Efficiency, Auto, Dynamic, RS Performance и RS Torque Rear. Докато първите два са ясни, то Dynamic предоставя повече въртящ момент на задния мост, RS Performance е настроен за пистова употреба и максимално бързо движение, а RS Torque Rear – за унищожаване на гуми.

Максималната мощност от 400 коня е налична от 5600 до 7000 об/мин. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична с два съединителя.

Цялата каросерия е приближена към асфалта с 10 мм спрямо S3 и с цели 25 мм спрямо стандартното A3, като окачването е и по-твърдо от стандартното.

Сред опциите откриваме керамични спирачки, ако ще прекарвате дълго време на пистата, както и гуми за повече сцепление Pirelli P Zero Trofeo R.

Колата ще свали камуфлажите през юли, така че следим за нови снимки!

 

 

Много практичен и интересен!