Новият Actros L е S-класата на камионите

  • Галерия с пет снимки на най-големия Mercedes-Benz Галерия с пет снимки на най-големия Mercedes-Benz

23 Jun 2021

Mercedes-Benz представи най-големия и луксозен модел от серията Actros – новия L. Гигантът се отличава с модерни системи за асистиране на водача, като Active Sideguard Assist с автоматична спирачна функция при завиване надясно (при скорости до 20 км/ч, като системата сканира за пешеходци и колоездачи), както и с второ поколение Active Drive Assist за аварийно спиране, която може напълно да спре камиона при аварийна ситуация.

Тези системи само надграждат към вече наличните в Actros полуавтономно управление, мултимедиен кокпит и MirrorCam, която заменя страничните огледала с камери за по-добър обзор и подобрена аеродинамика.

Нека започнем от кабината. С широчината си от 2,5 метра, тя предлага по-просторно пространство от средностатистическия хол в Кръстова вада. Липсата на тунел на двигателя осигурява равен под, а подобрената шумо и топлоизолация гарантира отлична концентрация по време на работа и спокойна почивка за шофьора.

Всеки един детайл е насочен към повече комфорт за шофьора. Позицията на седалката му е свалена с 40 мм по-близо до асфалта, а опционалните диодни фарове осигуряват по-добра осветеност от серийните ксенонови крушки. От Mercedes отбелязват, че диодните светлини в дългосрочен план са по-икономични и издръжливи.

В помощ на водача е и вече споменатата система за полуавтономно движение Active Drive Assist, която автоматично поддържа дистанцията до превозното средство отпред, ускорява или намалява, а също следи лентите.

Mercedes се гордее с портала си за приложения, през който могат да се инсталират множество полезни приложения, които улесняват транспортните компании.

Най-големият Mercedes се задвижва от 15,6-литров 6-цилиндров двигател с разнообразни мощности до 625 к.с. и въртящ момент до 3000 Нм още при 1100 об/мин.

Поръчките се приемат от 1 юли, а производството започва през ноември 2021.

 

Много практичен и интересен!