Lambo пак осигури суперкола за летището в Болоня

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

25 Jun 2021

Вероятно е доста скучно да си шофьор на водещата кола на летище. Караш бавно, маршрутът е един и същ, повтаря се по 200 пъти на ден... Не и в Болоня, където от години въпросната кола се осигурява от Lamborghini. Дори и да правиш едни и същи неща по 1000 пъти на ден, вероятно има разлика дали ги правиш с Fiat или Lamborghini… Тази седмица компанията, чиято централа се намира на 25 км от летището, осигури нов водещ автомобил – Huracan Evo, боядисан в съответните за аеропорта ярки цветове, проектирани от Lamborghini Centro Stile. Суперколата ще е на разположение на летището до 7 януари 2022, когато вероятно ще бъде заменена с друг модел.

На каросерията е изписан обичайният текст “Следвай ме”, но с уточнението …”в красивата Италия”.

Освен необходимите за работата светлини, служебното Evo на летищните служители има и специална радио уредба за бърза връзка с контролната кула.

Иначе задвижването не е променяно, но няма и нужда. То разчита на 5,2-литров атмосферен V10 с 640 к.с. и 600 Нм. Те стигат до четирите колела през 7-степенен автоматик с два съединителя. Това позволява ускорение до 100 км/ч за 2,9 секунди. 

 

Първородната Godzilla!