Бихте ли си купили електрическо копие на Audi Sport Quattro S1 за милион евро?

  • Галерия с 11 рендъра Галерия с 11 рендъра

28 Jun 2021

Тенденцията класически спортни коли да получават ново електрическо задвижване натрупва все повече последователи на Запад. В случая обаче не става въпрос за това, а за създаването на изцяло нова кола, вдъхновена от (но нямаща нищо общо с) легендарното Audi Sport Quattro S1. 

Купето се казва E-Legend EL1 и засега съществува единствено като рендър. Ако стигне до реално производство, то ще се задвижва от три електромотора с обща мощност 816 к.с. Батерията и цялата 800-волтова система идва наготово от Porsche Taycan, което позволява зареждане за около 20 минути.

Електрическата мощност осигурява ускорение до 100 км/ч за 2,8 секунди и достигане на 200 км/ч за по-малко от 10 секунди. Батерията ще издържа до две обиколки на “Нюрбургринг” (това са около 45 км), ако карате на ръба на възможностите на колата. Обратно, ако се движите спокойно с 90 км/ч, ще може да минете до 400 км. Вие избирате.

Компанията E-Legend се надява да намери общо 30 купувачи, всеки от които ще бъде склонен да отдели 1 млн. евро за колата.

Амбициозна идея, но платежоспособни клиенти винаги ще има!

 

Първородната Godzilla!