Mercedes eActros е тук с 400 км пробег

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

01 Jul 2021

Mercedes представи новия електрически eActros - първия тежкотоварен модел на компанията за къси и средни разстояния, който се задвижва от електромотори. Мощността на двата електромотора е 448 к.с., като за кратко са налични до 543 к.с. Моторите са свързани с 2-степенна скоростна кутия и се намират на задната ос, което е освободило повече пространство за батериите в центъра.

 

Батериите, както може да предположите, са ужасно много – ще се предлагат версии с три или с четири пакета по 105 кВтч, като топ версията с 420 кВтч ще осигурява пробег от 400 реални километра с пълен товар, твърди Mercedes. За мащабите на България, звучи добре. Още по-добре звучи възможността за бързо зареждане с до 160 кВт, стига да намерите 400-амперово зарядно. То може да запълни батерията от 20 до 80% за малко над час. Както се сещате, възможността за възстановяване на енергията от спирачките е внушителна, така че eActros ще се чувства добре в града или по планински пътища.

За повече сигурност, батериите са скрити в алуминиева структура с повишена здравина.

Mercedes планира всички камиони на компанията да имат електрически версии до 2039 г., така че eActros, който ще се произвежда във Вьорт, Германия, е само първият.

 

Много практичен и интересен!