Това Porsche Carrera GT е било на Дженсън Бътън. Продава се за над 1,4 млн. лв.

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

02 Jul 2021

Харесвам Porsche Carrera GT и отказвам да спра да пиша за нея. Използвам всякакви поводи, „Продават първата…“, „Продават най-каранта…“, „Най-евтината…“, „Най-удряната…“. Винаги, когато видя тази кола в интернет, си съчинявам новина. Просто защото адско много ми харесва, искам някой ден да карам такава - само да я подкарам; да имам е малко вероятно – и това е причината отново да четете за този автомобил.

Всъщност, конкретният екземпляр си заслужава новината, защото е в много добро състояние, пробегът му е девствените 8556 км, а предишен негов собственик е бил не кой да е, а г-н Дженсън Бътън. Освен това е с перфектна сервизна история и дори се продава с писмо от личния асистент на Бътън, удостоверяващо, че британският пилот е карал точно тази Carrera GT, докато е живял в Монако.

Явно или не е живял много време там или повече си е карал F1 болида, защото колата е едва разработена. След Монако автомобилът се озовава в Джърси, а после в Холандия, където е обявен за продан в момента и качен в сайта Collecting Cars.

Без значение колко точно я е карал Бътън, колата си е яка. А комплектът включва цял куп аксесоари и документация, включително макетче на 5,7-литровия атмосферен V10, отлято от някакъв метал.

Екстериорът е в ‘Seal Grey’, в който са боядисани едва 10% от произведените общо 1270 екземпляра от модела. Коженият салон се води ‘Terracota’, има си и климатик, макар и ръчен, а стерео Becker Online Pro.

Цената? Търгът приключва след два дни (на 5.07), като дотук маддаването е достигнало до 710 000 евро. Много пари, но и инвестиционни пари, защото този модел надали ще поевтинее някога.

 

Много практичен и интересен!