Tief im Wald е най-голямото събитие за лоурайдъри в Германия. Излезе ново страхотно БГ видео за него!

  • Галерия с 14 снимки от Tief im Wald, фотографии на Кристиан Кръстев и Cutom Junkies Галерия с 14 снимки от Tief im Wald, фотографии на Кристиан Кръстев и Cutom Junkies

15 Jul 2021

Tief im Wald (буквалният превод на български ще да е “Дълбоко в гората”) е малко известно, но абсолютно култово германско шоу за лоурайдъри. Маниашкото събитие се провежда с прекъсвания вече няколко години, като последното издание беше организирано в градчето Зул (Suhl) в Тюрингия от пичовете от Custom Junkies, които са маниаци на тема смъкнати стари коли. Под “стари” разбираме всякакви търкала от миналия век, включително 190-ки, Golf-ове, всякакви BMW-та, Porsche-та и изобщо всичко, което германците обичат на четири колела. Нови коли няма, няма и стокови – всичко е пипнато и приближено към асфалта. 

 

Българската следа

Българската следа се казва Кристиан Кръстев (aka Dead Slow, линк към канала му в YouTube), приятел на Dizzyriders.bg и супер ентусиазиран за красивото в света на колите пич. Той е поканен от организаторите на събитието през 2020 (през 2021 шоуто не се състоя заради пандемията), за да заснеме цялото шоу и да направи официалното after видео. Между другото Крис стои и зад небезизвестния канал на Overdrive. Част от екипа зад филмчето, което виждате тук, е силно нашият човек Тома Рибаров. 

Колите

Макар видеото да е обзорно на събитието, основно внимание е отделено на две машини, за които ще научите повече от видеото на Тома Рибаров.

BMW E23

Седанът е бил в доста лошо състояние, след удар, но новият собственик на колата я привежда във вида, който виждате от филмчето, при това само за осем седмици. Интериорът е изцяло сменен с махагонови детайли, кожа и алкантара, външно баварецът е претърпял много промени, включително по сваленото окачване. Джантите са от 308 GTB и радват много.

 

Porsche 964

Тази красавица е в гаража на сегашния си собственик от октомври 2019, но е произведена през 1993. Първото, което поръчва, са колелата от Brixton Forged. Те са един от двата такива комплекта джанти в света. Другите са създадени за Ferrari 328 GTS, показано на SEMA през 2019. Почти всичко в това Porsche е уникално или близко до уникално – воланът е част от серия от 50 броя, а пепитените седалки са гъдел за всеки почитател на класически хеч от епохата на първия Golf GTI до най-заклетите привърженици на класически 911-ки.

 

Първородната Godzilla!