Audi няма да пуска наследник на A1

  • Дори модерни версии като A1 Citycarver явно не са в състояние да засилят интереса към малкото Audi Дори модерни версии като A1 Citycarver явно не са в състояние да засилят интереса към малкото Audi

20 Jul 2021

Audi няма да представи наследник на най-малкия си модел – A1. Луксозният братовчед на Polo заминава в историята с края на актуалното поколение. Проблемът се крие в електрификацията – много e трудно да направиш достъпен малък електромобил, твърдят от Audi.

A1 вероятно ще се произвежда поне до 2025 г., след като второто поколение на модела беше представено преди три години – през 2018. След това обаче компанията ще излезе от сегмента на малките субкомпактни модели.

Audi ясно заявява, че в момента преструктурира цялата си гама. Постепенно бензиновите и дизеловите версии, както и плъгин хибридите, ще бъдат извадени от уравнението и на пазара ще останат само чисти електромобили. Компанията вече обяви, че след 2026 няма да представя нови модели с двигател с вътрешно горене, поне в Европа. На по-консервативни пазари, като американския и китайския, бензинът ще остане жив поне до 2033 г.

 

 

Първородната Godzilla!