Турският TOGG произведе каросерията на първия си автомобил

  • Това е първата произведена каросерия. В галерията ще видите снимки и на прототипа, който беше представен преди две години Това е първата произведена каросерия. В галерията ще видите снимки и на прототипа, който беше представен преди две години
  • Седанът трябва да влезе в производство през 2024 Седанът трябва да влезе в производство през 2024

21 Jul 2021

Турция започна производството на собствената си кола. От завода в Гебзе (на около 70 км от основния завод на TOGG в Гемлик) излезе каросерията на първия пробен екземпляр SUV на новата изцяло местна марка TOGG. Първата произведена каросерия е част от процеса по калибрирането на системите, така че пробното производство изглежда върви успешно, като в близките месеци се очакват готови предсерийни екземпляри преди поточната линия да заработи в нормален режим в началото на 2022.

 

 

 

Първата произведена каросерия е на компактния кросоувър, който все още няма име. Както и всички други модели на TOGG, той ще е изцяло електрически. Местните издания съобщават, че целта пред TOGG е поне 75% от компонентите да идват от местни доставчици, като останалите ще се доставят от Европа и Китай.

Засега знаем, че базовият кросоувър на TOGG ще идва с 200 к.с. от един електромотор, а топ версията ще предлага задвижване от два електромотора и около 400 к.с. По-скъпите версии ще идват с по-голяма батерия с пробег до 500 км с едно зареждане. Засега обаче няма официална информация за размера на батериите. Моделите на TOGG ще поддържат бързо зареждане, позволяващо достигане до 80% от капацитета на батерията за около 30 минути, което звучи доста добре.

Следващата стъпка пред турската компания е да започне масово производство на новия компактен кросоувър. Две години по-късно, през 2024, компанията смята да произвежда и седан, който също засега няма уточнено име. Заводът в Гемлик (в близост до Бурса, на Мраморно море) има капацитет от 175 хил. коли на година.

 

Първородната Godzilla!