Honda е готова с брутален NSX Type S

  • Шест подгряващи снимки на новия NSX Type S Шест подгряващи снимки на новия NSX Type S

03 Aug 2021

Говори се за това от години, но едва сега Honda потвърди, че колата е готова – NSX Type S. Новата версия не само ще е най-бързата за модела, но и последният NSX от актуалното поколение. Какво да очакваме? “Повече мощност, по-бързо ускорение и по-добро управление”, ако съдим от съобщението на Honda. Премиерата е предвидена за конкурса за елегантност в Пебъл Бийч на 12 август и дотогава японците едва ли ще разкрият други подробности.

Засега знаем, че хибридната суперкола ще получи по-мощна версия на своя туин турбо V6. Стандартният NSX има три електромотора и обща системна мощност от 581 к.с., съчетани с 645 Нм. Колата вдига 100 км/ч за 2,7 секунди и развива над 310 км/ч.

 

Type S ще идва с нови джанти, по-агресивна аеродинамика и в тираж от едва 350 броя, всеки един – с табелка, доказваща уникалността му.

Любопитно е, че 300 от въпросните 350 броя ще бъдат за американския пазар, а за останалия свят остават едва 50 коли, което моментално ще превърне NSX Type S в колекционерска рядкост.

Наред с хубавата новина за новия NSX, Honda обяви и неприятната подробност, че спира производството на модела след 2022. Все още няма нищо официално за третото поколение на легендата, но според слуховете то може да се окаже изцяло електрическа суперкола, която обаче няма да видим преди 2025 г.

 

Първородната Godzilla!