Забравете за новия J300. Toyota току-що обнови античния Land Cruiser J70!

  • Две снимки на новия стар J70 и две на новия нов J300 Две снимки на новия стар J70 и две на новия нов J300

04 Aug 2021

Добрият стар Land Rover J70 – кола, която се произвежда от 1984 г. и е стъпила на всички световни контитенти, изкатерила всички достижими и недостижими планини, и преминала през най-ужасните условия, които ще си останат само мечта за 90% от съвременното 4х4 стадо. И какво ще кажете, ако Toyota обнови модела? 

Струва си, при положение, че в Близкия Изток и Австралия колата все още се произвежда и продава като нова. Обновяването е факт и прави J70 почти актуално изглеждащ в 2021 г. 

За щастие под предния капак няма нищо, което бихме определили като модерно или актуално в 2021 г. Там работи добрият стар дизелов 4,5-литров V8 с 205 к.с. и 430 Нм, който не може да бъде уплашен от нищо и не се интересува от абсурдни дреболии като нива на вредните емисии или разход на гориво. Клиентите на този тип возила имат много по-сериозен интерес към понижаващи предавки и блокажи на диференциали 

За съжаление обновеният Land Cruiser J70 ще се продава само в Австралия, която не е въвела европейските изисквания за вредни емисии и която все още разполага с необятен полигон за препускане на old school играчки като тази тук. Toyota ще произведе точно 600 екземпляра, след което може и да приключи със славния модел, за да пренасочи клиентите към новия J300.

 

Много практичен и интересен!