Това е Honda* NSX с ремарке… NSX

  • Галерия с 23 снимки. Галерия с 23 снимки.

05 Aug 2021

„Ремаркето е изработено от 1991 NSX, която е била тотализирана… два пъти.“ Нарочно започвам статията с тези думи на собственика/създателя на тази необичайна NSX композиция, Крис Кът, за да не се разгневите преждевременно, че човекът е съсипал редкия японски автомобил.

Той уточнява, че след две тотализации е невъзможно регистрирането на кола, затова решил, че е добра идея да я върне на пътя под формата на ремарке. Или поне половината от нея. А звездичката в заглавието седи защото колата всъщност е Acura NSX, което е… Honda.

Няма да навлизаме в подробности относно изработката, тъй като Крис си има YouTube канал, за който е документирал всичко с любопитни видеа. Няма обаче как да не споменем какво вози в ремаркето - грозно-симпатичната Honda Motocompo, сгъваемият скутер от 80-те. И лопата, брадва, както и други атрибути необходими за пълноценно и спокойно лагеруване сред природата.

А, да, и палатка за покрива на ремаркето, която се вижда ясно в галерията. Преди да изработи „товарното удължение“, на Крис се е налагало да монтира съоръжението за спане върху покрива на колата си – сега като че ли е доста по-добре.

Колата? 1996 Acura NSX-T с 3-литров VTEC V6, K&N доработки и титаниева изпускателна система. Окачването е D2 въздушно, което доста помага при офроуд, а шестте джанти са Work Wheels обвити в Kumho Ecsta.

Какво мислите за този нетрадиционен проект? Одобрявате ли или според вас е глупост? Бихте ли се заели със създаването на подобен? И от какво?

Първородната Godzilla!