Дизелово Lamborghini с 4000 к.с. е новата машина на Конър Макгрегър

  • Галерия от 13 снимки с Lamborghini 63 Галерия от 13 снимки с Lamborghini 63

06 Aug 2021

В началото на годината ирландският MMA боец Конър Макгрегър счупи левия си крак в мача срещу Дъстин Поаре. И скоро няма да го видим на ринга и октагона. Докато се възстановява от фрактурата най-скъкоплатеният спортист за 2021 г. реши да похарчи малко пари от своите 180 млн. долара.

И като казваме малко, говорим за 3,5 млн. долара. За сравнение само от мача си срещу Поаре, в който се и контузи, UFC откачалката забогатя с 22 млн. долара, а боят му преди него с Доналд Чероне му донесе други 30 млн. долара.

Новата придобивка на Конър Макгрегър е представената тази седмица моторница Lamborghini 63, за която са и похарчерни споменатите по-горе пари. Тя е произведена в Италия от яхтената компания Tecnomar и от нея ще бъдат направени само 63 броя.

Името на модела „63“ представлява нейната дължина във футове и в същото време носи годината на създаване на Lamborghini от Феручо Ламборгини – 1963 г.

Lamborghini 63 разполага с максимална мощност от 4000 к.с., но те не идват от нещо произведено във фабриката в Сант‘Агата Болонезе. Двата V12 двигателя, всеки един генериращ 2000 к.с., всъщност са морски дизели на MAN.

Благодарение на тях моторницата може да развие максимална скорост от 60 възела (111 км/ч), което я прави една от най-бързите 63-футови яхти в своя клас. При крайсерска скорост от 40 до 45 възела (74-83 км/ч) лодката изгаря 100 галона гориво на час, което й позволява пробег от 360 морски мили (667 км).

Моторницата Lamborghini 63 е разработена в сътрудничество между италианската автомобилна компания и Tecnomar, дъщерна компания на Italian Sea Group. Подобно на колите на Lambo лодката е с нисък профил, карбонова надстройка, познати шестоъгълни форми, зелен цвят като Lamborghini Sian, две пилотни седалки като при Huracan Evo и щурвал в духа на Aventador. Разликата с колите и яхтата с емблема на Lamborghini е просторният интериор, който при този модел включва две отделни спални.

Още снимки с Lamborghini 63 може да разгледате в галерията най-горе.

Много практичен и интересен!