TechArt наелектризира Porsche Taycan

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки

09 Aug 2021

Една от причините толкова платежоспособни почитатели на Porsche да си купят Taycan е, че колата все още е рядкост. Постепенно обаче това се променя, защото първото електрическо Porsche се продава прекалено добре. По този начин показателят уникалност губи стойност. И това отваря пазарна ниша за тунинг ателиетата. 

TechArt е поредното, което предлага пакет с карбонови детайли, които да превърнат електрическото ви Porsche в уникат.

На схемите се виждат добре всички нови детайли, като те до един са изработени от висококачествени въглеродни влакна, които клиентът може да избере в матов или блестящ завършек.

На фона на това, което сме виждали от TechArt, трябва да признаем, че пакетът е доста семпъл и може би точно затова стои толкова ефектно.

22-инчовите джанти са разработени специално за Taycan. Те се предлагат още от миналото лято, но всичко останало са нови разработки.

Детайлната работа личи най-вече в интериора, който е получил контрастни шевове и детайли в цвета на спирачните апарати. Отровнозелените детайли контрастират чудесно с черния цвят и са допълнени от солидно количество лога TechArt. Заслужаващ уважение детайл е, че дори багажникът е получил съответстваща на общия дизайн постелка.

Както е обичайно при електромобилите, технически промени няма. Това означава, че пакетът е наличен както за най-наточената версия Turbo S (761 к.с. и 1050 Нм), така и за много по-скромните Taycan и Taycan 4. Версията само със задно е най-икономична, като при нея максималният пробег с едно зареждане на батерията достига 480 км (според европейския цикъл WLTP) или доста по-реалистичните 360 км според американския цикъл EPA.

Както е обичайно за TechArt, компанията предлага изобилие от материали и цветове, като единственото ограничение е размерът на банковата ви сметка. 

 

Първородната Godzilla!