Това Lamborghini Countach LP 400 Periscopio може да бъде ваше за 2,2 млн. лв.!

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

16 Aug 2021

Оригиналът, Lamborghini Countach LP 400, който преди броени дни получи съвременна интерпретация. Която е мноооого яка, но пък не толкова приличаща на извънземното LP 400, колкото можеха да я направят Lamborghini. Не че е лошо, просто новата кола отпред е като фейслфт на Dialblo, отстрани е окей, отгоре няма общо с първообраза, а отзад – също.

Но, тук гледаме към червеното Lamborghini Countach LP 400 Periscopio и се радваме на неговите форми. Представетеси как е изглеждало това нещо, когато се е появило за пръв път през 1974-та!

Конкретният екземпляр е купен от австралиец, нов, като щастливият собственик е приел колата си директно от фабриката в Сант‘Агата, след което поел на пътешествие из Европа. Две седмици по-късно се върнал в Lambo за първото обслужване, после продължил да се радва на Countach-a си във Великобритания. През юни 1978-ма последвало втори сервиз и отпътуване към дома в Австралия.

Това е един от само 150-те произведени екземпляра, като едва 22 от тях са с десен волан, така че колата е още по-рядка. Пробегът ѝ е 35 000 мили или около 56 хил. км., а цената е 949 000 паунда. Това означава точно 2 183 269, 40 лв. или горе долу на половината на чисто новия Countach.

Кой от двата бихте предпочели? Оригиналът от 70-те или съвременната интерпретация, която бе показана преди броени дни? Кликнете тук долу за повече информация за новия модел, а по-горе ще видите видео на Джак Рикс и TopGear, за идентичен, като този от обявата екземпляр.

 

Първородната Godzilla!