Някой надра джантата на единственото в света Countach LPI 800-4


17 Aug 2021

Целият свят видя снимките на възродения Countach, а хиляди хора се наредиха да снимат колата по време на премиерата в Пебъл Бийч. Само един обаче е забелязал куриозния детайл, че задната лява джанта на униката е надрана. Естествено, такива неща се случват и на суперколите, но явно от Lamborghini толкова са бързали да покажат новия Countach в Калифорния, че не са разполагали с комплект резервни алуминиеви джанти за подобна ситуация.

 

 

Явно инцидентът е станал при транспортирането и не е имало време за реакция. Не че това по някакъв начин ще накърни имиджа на новото Lamborghini, но поне за всеки от нас ще подейства успокоително следващия път, когато остържете джанта на бордюра пред вас…

Countach LPI 800-4 разполага с 20-инчови колела на предния и 21-инчови – на задния мост. Те са проектирани специално за модела и това донякъде обяснява липсата на резервен екземпляр, който да пътува с колата за изложението.

 

Във видеото по-долу може да видите и момент от транспортирането, при който екипът полага сериозни усилия да запази всеки карбонов детайл ненакърнен, така че може би инцидентът е станал в друг момент.

Lamborghini ще произведе точно 112 броя от наследника на Countach, като цената му е 2,6 млн. долара.

 

Първородната Godzilla!