Lamborghini разпродадоха цялата квота от новия Countach. Всички 112 коли, за най-малко 2 млн. евро парчето


17 Aug 2021

Хоп, италианците показват ново Lamborghini Countach и после, хоп, два дни по-късно няма ново Lamborghini Countach. Или поне за онези, които искат такова, имат приготвени 2 млн. евро (най-малко, това е базовата цена), но не са били достатъчно бързи с обаждането и онлайн банкирането си.

Моля? Да, Lambo обявиха с гордост, че цялата производствена квота от 112 коли вече е разпродадена. Ако решим, че всяка е с цена от 2 млн. евро, колкото казаха от Сант‘Агата, това означава оборот от 224 млн. евро за два дни. Хах!

Или 438 млн. лв., ако решим че всички коли са били с базово оборудване, а реално, най-вероятно, не е имало нито една с такова – тоест, говорим за суми от по 4 и нещо 5 млн. лв. за автомобил… В касичката на Lambo за няколко дни. Ето това е добър маркетинг!

Не, че продуктът не е добър. Колата изглежда страхотно, макар и именно дизайнът да породи различни настроения. Някои казват, че отпред прилича по-скоро на фейслифт на Daiblo, други мрънкат, че няма крило отзад. Без значение, колата вече я няма.

Или по-скоро ще я очакваме на вторичния пазар, в листите на RM Sotheby’s и компания, за суми, които е трудно да си представим в момента. Преди дни същата аукционна къща регистрира рекорд за най-скъпо продаден McLaren F1 - 20 465 000 долара, което са около 17,3 млн. евро. Сума за която купувачът е можел да си вземе 8 нови Countach-а…

Кликнете тук долу за подробната ни статия за новия Countach, а ако искате да разберете повече за въпросния McLaren F1 – тук или на оранжевите букви горе.

Първородната Godzilla!