Хванаха 80-годишен дядо, каращ със 182 км/ч своята Impreza WRX


19 Aug 2021

Героят от заглавието е 80-годишен дядо, който остана без книжка за половин година и ще трябва да плати четирицифрена глоба за провинението си на пътя. Възрастният шофьор бе засечен в Австралия да управлява със скорост 182 км/ч своето старо Subaru Impreza WRX.

Колата на дядото е от първото поколение Impreza WRX, което излиза в началото на 90-те години на миналия век и заводски разполага с 240 к.с.

Полицейският патрул, станал свидетел на нарушението, останал силно изненадан, когато на пуст междуселски път покрай радара им профучава дядото и на таблото им се изписва скорост от 182 км/ч, при ограничение 100 км/ч.

Малко по-късно дядото е настигнат и спрян. Шофьорската му книжка е взета за 6 месеца и ще трябва да плати глоба от над 1814 австралийски долара, което е към 2190 български лева.

В тази история има повече „бързи и яростни“, отколкото в последните няколко серии от филмовата поредица със същото заглавие. В новата 10-та, част, която ще излезе през 2023 г., по-добре да поканят дядото с Impreza-та и да кръстят предпоследния епизод „Бързи и яростни: На село“.

Австралийската полиция обаче гледа на този тип нарушения с повишено внимание. Органите на властта заявиха, че шофиране с превишена скорост е „от сериозно безпокойство“ по отношение на зачестилите фатални катастрофи в страната. От началото на годината в Южна Австралия са регистрирани 64 смъртни случая, което е с 12% повече спрямо миналата година.

Първородната Godzilla!