Това 2009 Lambo Gallardo Superleggera е карано от Ерик Клептън. Продава се за 225 хил. лв.

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

21 Aug 2021

„I've had enough bad love, I need something I can be proud of, I've had enough bad love, No more bad love…“ Може би това е било песента, която си е тананикал г-н ‘Slowhand’, когато е решил „да се отърве“ от своето Lambrghini Gallardo Superleggera.

Естествено, че се шегувам. Колата вероятно е чудесна, в лимитираното и олекотено със 100 кг изпълнение, в нюанс на сивото ‘Grigio Telesto’, който през 2009-та все още не бе модерен, но днес го виждаме и при Porsche, Ferrari и други марки.

Отзад работи 5-литров атмосферен V10 с 530 к.с. позволяващи му да ускорява от 0-100 км/ч за 3,8 секунди и да развива 314 км/ч. Но динамиката не е акцента тук, а нейният бивш собственик. Тоест, първият от общо 6-те и бивши собственици.

Клептън е поръчал ‘leggera-та и с доста екстри, основно… карбонови. Като облицовките на вратите, праговете и други работи. Изпускателната система също е по-специална ‘Lamborghini Orange County Rev.5’ пише в обявата, което не е учудващо, като се има предвид професията музикант на човека специфицирал колата.

И въпреки, че след Клептън автомобилът е минал през още пет притежателя, колата е с умерен пробег от 22 хил. мили или около 35 хил. км, с пълна сервизна история и доста свеж вид. Обявена е за продажба от ‘The Supercar Rooms’ във Великобритания, а цената - 114 995 паунда или 225 хил. лв.

Как мислите? Заслужава ли си да дадете сума равностойна на ново (макар и базово) Porsche 911 Carrera (216 629 лв.) за 12-годишно Lambo?

 

Много практичен и интересен!