Британец на 101 години още шофира, обадил се за тест драйв на Mustang Mach-E

  • Галерия с четири снимки Галерия с четири снимки

24 Aug 2021

Столетникът Харолд Багът е почитател на Ford откакто е на 10 години. Т.е. от 1930 г. Още в тази си невръстна възраст той за първи път се качва зад волана на кола – на село се учи да кара един Ford Model T. Взима книжка на 16, през 1936, а от 1937 е горд собственик на Ford 8 Popular, който купува за 100 паунда. Продава колата година по-късно, за да я смени с Ford Anglia. През целия си живот притежава само коли с марката Ford, включително в периода, в който управлява бизнес със 140 буса Ford Transit.

Можете да се представите учудването на служителите на Ford в Портсмут, когато миналата седмица г-н Батът позвънил, за да попита дали има свободен Mustang Mach-E за тест. Естествено, че му дали, като дори осигурили оригинален Model T, за да добие по-ясна представа за разликата в автомобилната индустрия отпреди сто години и днес.

“Интересувам се от всякакви двигатели още от 10-годишна възраст и днес естествено се вълнувам от прехода към електрическо задвижване заради намерението на правителството да забрани традиционните двигатели. Спомням си как се учих да карам на Ford Model T и исках да видя какво може да предложи бъдещето. Беше страхотно да се кача зад волана на колата, която правнуците ми ще карат”, казва 101-годишният британец.

 

Първородната Godzilla!