Porsche вече предлага Taycan в розово. За щастие има и други промени по колата за 2022 г.

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

25 Aug 2021

Неведнъж сме дискутирали, че в съвременния свръхтехнологичен автомобилен свят обичайният цикъл от 7-8 години между две поколения, плюс обновяване някъде около третата година, просто не работи. Особено в света на електромобилите, които се нуждаят от обновяване на софтуера и хардуера буквално на няколко месеца. Ето защо става все по-обичайно производителите да представят нови версии всяка година, при това без да спират да пращат онлайн обновявания почти всяка седмица.

Porsche не е изключение от тази нова тенденция, а пред вас е версията на Taycan за 2022 г. Най-забележителното, макар и не най-съществено, са новите цветове. Освен 17 стандартни цвята, Porsche вече има допълнителни 63 специални цвята (Mamba Green и Neptune Blue са ни любими), плюс възможността клиентът да избере практически всеки нюанс, който иска, в случай че държи колата му да отговаря на цвета на частния самолет, например. 

Промени има и в интериора, който вече идва с Android Auto. Гласовият асистент е подобрен, а навигационната система изчислява маршрутите по-бързо. Porsche съобщава също, че инфоразвлекателната система е с по-различна подредба, което включва пет, вместо досегашните три менюта на централния екран. Още нещо ново и забавно – възможността да паркирате колата от телефона, без да сте в нея.

 

Безспорно най-съществени обаче са технологичните промени. Макар познатите версии и числа да са запазени, Taycan е преработен, така че да осигурява малко по-голям пробег с едно зареждане. Това включва почти пълно изключване на предния електромотор при версиите с двойно предаване, в случай че сте избрали режим Comfort или Range. Задният мотор също може да спира напълно, ако се спускате или сте в покой, нещо като система старт/стоп, но за електроколи. 

Работено е също по системата за подгряване на батериите, което да позволява по-бързо зареждане от бързи зарядни станции.

Версиите на Taycan и Taycan Cross Turismo за 2022 г. ще започнат да се произвеждат още този септември, така че очаквайте доставки на новия модел още преди края на годината.

 

Първородната Godzilla!