Това 1989 Lambo Countach има колесари и колелца от… скейтборд за защита на предната броня

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

31 Aug 2021

Много съвременни спортни автомобили с нисък просвет могат да се поръчат със система за повдигане на предната ос. Сещате се, полезна опция (или серийно оборудване), когато ви се налага да слизате и качвате рампи с неподходящ иначе за колата ъгъл или да преминавате през лежащи полицаи. Lamborghini Countach обаче, поради своята 47-годишна възраст, няма такива работи.

Екземплярът от видеото на Тайлър Хувър от 'Hoovies Garage' е малко по-нов, произведен през 1989-та и в специалното издание 25th Anniversary, което идва с… колелца от скейтборд за защита на предната броня.

Шегувам се, не това е характерно за 25th Anniversary, но конкретно тази кола наистина има такава „система“. Както ще видите от видеото, някои е направил два прореза в долната част на бронята и е завинтил въпросните приспособления.

Трябва да признаем, че идеята е доста добра и на практика без минуси. Тук може да кажете, че нарушава аеродинамиката, но така или иначе, при този 32-годишен автомобил това не е от особено значение. А и „Колеги, търся броня за 1989 Countach 25th Anniversary, по възможност бяла“ или в какъвто цвят ви е колата, надали ще ви реши проблема.

Иначе, Тайлър промотира канала си, като „Най-тъпият в YouTube“ и в него може да гледате как американецът често купува най-евтините възможни предложения от даден модел, след което… страда финансово. Макар, че специално Countach-ът се оказва доста добра покупка. Обслужването му и базови ремонти му излязоха едва около 1200 долара, без да броим гумите обаче, които са 2000 долара.

В същото видео ще видите и обслужване на другото му Lambo – 1997 Diablo VT Roadster, което излиза далеч по-скъпо, някъде около 10 хил. долара, заради повредената рейка и други „дреболии“.

 

Първородната Godzilla!