Честит нов Forester! Пакетът Wilderness му стои супер

  • Галерия с 18 снимки на новия Forester Wilderness Галерия с 18 снимки на новия Forester Wilderness

03 Sep 2021

Subaru показа обновения Forester. Моделът, който постави началото на този клас автомобили, идва с нова ръбата предна решетка, по-модерна техника и пакет Wilderness, който ни харесва дори само по име.

Отвън промените са много лесно забележими – няма как да сбъркате новата решетка, която идва в комплект с по-мощни фарове. В Щатите комбито идва в шест нива на оборудване – Base, Premium, Sport, Limited, Touring и споменатото Wilderness, което виждате на снимките.

Този пакет е предвиден за по-сериозни разходки извън утъпканите пътища и добавя 12,7 мм по-голям клиренс (общо 24 см), благодарение на по-дългите си амортисьори.

Готините 17-инчови джанти са опционални и обути в гуми Yokohama Geolander. В багажника ще откриете пълноразмерна резервна гума, както е редно в едно уважаващо себе си Subaru. Готин детайл са новите цветни релси на покрива, които издържат товар от 100 кг в движение и 360 кг, когато колата е паркирана. Последното е особено важно за тези, които смятат да разпънат палатката си директно върху колата. Също в тази връзка седалките са от непромокаем материал, така че разливането на всякакви флуиди не е проблем.

В Щатите и Канада моделът ще се предлага с 2,5-литров боксер със 184 к.с. и 238 Нм, като засега не е потвърдено дали това ще е двигателят и за Европа. Forester използва CVT трансмисия. Признаваме, че не сме големи почитатели на този тип кутии, но от Subaru са се постарали да изгладят всички несъвършенства и са работили сериозно по нея.

В Wilderness сензорният екран в интериора е 8-инчов, докато в базовия вариант е 6,5-инчов, но във всеки случай системата е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Американците ще имат шанса да притежават колата на цени, започващи от едва 25 хил. долара, като натъпкан с екстри Forester Wilderness ще струва под 35 хил. долара. За съжаление не можем да обещаем подобни цени у нас, когато колата пристигне в началото на 2022 г.

 

 

Много практичен и интересен!