7X Rayo е уникално и красиво Lambo Huracan с 1900 коня и макс. скорост от 480 км/ч

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

04 Sep 2021

Колата е дело на английското ателие 7X Design и съществува само в един единствен екземпляр, този от галерията, който бе представен вчера (3 септември) на събитие при двореца Хемптън корт във Великобритания. Всъщност, проектът е измислен и поръчан от въпросното ателие, но самата изработка е на Envisage Group от Ковънтри.

Какво обаче представлява? Реално, Lamborghini Huracan с нови дрешки и сериозно подсилване на задвижването. Някои елементи по екстериора са ясно вдъхновени от Miura, като например „милите“ при фаровете и решетките зад страничните стъкла, чиито ламели са изработени от карбон с едра структура.

Tози композит e познат, като ‘forged carbon fiber’, от този материал е направен и дифузьорът отзад, чиято функция явно не е само декоративна. 7X Design са успели да подобрят аеродинамичната ефективност на колата и техният уникат е с коефициент на челно съпротивление от 0,39 на 0,28.

Заден спойлер няма, има само две малки перки, а всички нови панели са изработени от карбон и захванати за оригиналните точки на конструкцията, за да не бъде изменяна последната. Двигателят обаче е доста изменен от Underground Racing, получил е две турбини и други „оптимизации“, с които максималната мощност е нараснала от 610 к.с. на 1900 коня!

Интересна е и целената максимална скорост, която е 300 мили в час или над 480 км/ч! Доста любопитно до колко реално ще може да ускори Rayo в действителност, надяваме се скоро ателието да закара колата на „Нардо“ или друга подходяща писта и да разберем.

Какво мислите за този проект? Красив ли е според вас? Отиват ли му препратките от Miura? И дали 1900 коня ще са достатъчни за 480+км/ч?

Много практичен и интересен!