Ето го електрическия Megane E-Tech Electric

  • Галерия с първите седем снимки на новия Megane E-Tech Electric Галерия с първите седем снимки на новия Megane E-Tech Electric

05 Sep 2021

Renault, производителят на най-продавания електромобил в Европа, показа своята втора електричка. Megane E-Tech Electric ще дебютира на автосалона в Мюнхен, за да допълни успеха на Zoe.

Електрическият Megane всъщност доста различен от стандартния Renault Megane. Той е комбинация между хечбек и кросоувър, но със сигурност не е чак толкова джипоподобен, колкото концептуалния eVision. Платформата е същата като на Nissan Ariya, макар последният да е по-голям и определено да попада в графата SUV.

Засега това не е официална информация, но се очаква електрическият Megane да се предлага с два размера батерия – с 40 и 60 кВтч, като по-голямата ще осигурява до 470 км (WLTP) с едно зареждане. В реални условия вероятно това ще означава близо 350 км с една батерия. Ariya предлага и трети размер на батерията – с 90 кВтч, достатъчен за 580 км пробег, но засега няма потвърждение дали Renault ще го включи в списъка с опциите.

Снимките разкриват модерен интериор с големи екрани и сравнително малко физически бутони. Ръбатият волан също изглежда готино, въпреки че е съмнително доколко ще е удобен.

Renault ще предлага новия Megane E-Tech Electric успоредно с конвенционалните версии на модела. 

Харесва ли ви, бихте ли заменили бензиновото/дизеловото си Renault с това!?

 

Много практичен и интересен!