Mercedes се отказва от плъгин хибридите, нямало смисъл

  • Хиперколата AMG One по същество също е плъгин хибрид Хиперколата AMG One по същество също е плъгин хибрид

11 Sep 2021

Mercedes смята да спре да инвестира в плъгин хибриди. Това е заявил пред Handelsblatt Маркус Шефер, шеф на разработките на щутгартската компания. Според него плъгин хибридите, които имат както двигател с вътрешно горене, така и батерия, като при електромобилите, са безсмислено сложни и скъпи. Вместо тях Mercedes смята да се концентрира върху изцяло електрическите модели.

Шефер твърди, че дните на плъгин хибридите са преброени и няма смисъл една кола да носи два вида задвижване на борда.

 

Това, че Mercedes не смята да разработва нови плъгин хибриди, не значи, че компанията напълно се е отказала да продава разработените дотук. На IAA в Мюнхен Merc показа новия AMG GT 63 S E Performance с 1400 Нм, максимална скорост от 317 км/ч и среден разход на гориво от 8,7 л/100 км. Могъщият AMG One също по същество е плъгин хибрид.

Най-голямото преимущество на този тип задвижване е възможността да се движите изцяло на ток, например ако в града, в който живеете, има забрана за коли с бензинови/дизелови двигатели, но да не чакате по 5 часа електричката ви да се зареди, защото може да заредите като нормален човек на бензиностанцията…

Какъв ще бъде новият ви Mercedes? Електрически, плъгин или… нека бъдем честни – 15-годишен и с нафтова печка на борда!?

 

Много практичен и интересен!