Мераклийски проект: VW Golf Mk2 GTI с мотор от Mk3

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

30 Sep 2021

Вече не правят атрактивно изглеждащи мотори. Да, атмосферният V12 на Zonda е красавец, но привлекателните двигатели са отдавна изчезнала порода при масовите автомобили. Черна пластмаса под капака, а да не говорим, че и ДВГ-то, като такова, отива към запис в червената книга.

Тук обаче имаме червен Golf 2, който е започнал живота си, като обикновен 1,6-литров в модификация ‘Driver’. Собственост е на британец на име Мат Хаган, които купува колата за 500 паунда през 2015-та. В движение, с технически преглед и в… ‘Royal Blue’ синьо.

Две седмици след покупката карбураторът издава багажа. Мат обаче решава да го ремонтира сам и така се започва ‘Golf приключението’ на младежа. През 2017-та спуска колата, а на следващата година слага и Schmidt Modern Line джанти и големи брони. През 2019-та обаче настъпва момента за пълна трансформация и пенсиониране на немския хеч от службата му, като ежедневен транспорт.

Синьото „се превръща“ в яко червено, джантите стават BBS, а наред с други модификации по екстериора, 1,6-литровото сърце любезно отстъпва коша си на 2.0L ABF машина от Mk3 GTI. И както може да видите, Мат се е постарал двигателният отсек да бъде и изключително приятен за окото.

Както и салонът. Momo Prototipo волан, скоростен лост с билярдна топка 8-мица, седалки Recaro, всичко изглежда спретнато и точно на място. Поздравления за mcwpn (може да го намерите в Instagram) и поздрави за вас, от една отминала ера.

Източник: speedhunters.com

Лукс от Китай!