Honda показа Civic Type R 2023 преди тестовете на „Нюрбургринг“

  • Галерия от две официални снимки на Honda Civic Type R 2023 Галерия от две официални снимки на Honda Civic Type R 2023

04 Oct 2021

Още не сме видели официално новата Honda Civic Si, но пък може да видим как изглежда следващият Type R. Или поне може да придобием представа как ще изглежда, тъй като този заводски камуфлаж не оставя много на въображението.

Honda пусна две официални снимки на своя почти готов хот хеч, като каросерията е прикрита с фолио. Civic Type R ще излезе през 2022 г. Но преди това да се случи предстоят тестове на немската писта „Нюрбургринг Нордшлайфе“.

Знаете, че колата има няколко рекорда на „Ринга“ за най-бърз сериен автомобил с предно предаване. От 2019 г. насам този рекорд е на сметката на Renault Megane R.S. Trophy R (7 минути и 40 секунди).

От официалните снимки на Civic Type R може да видим спирачните апарати Brembo и гумите Michelin Pilot Sport 4.

Централно монтираните три накрайника на изпускателната генерация са все още там, като средният вече е по-голям от външните. В досегашния модел той е по-малък и служи като резонатор. Положението на задното крило също е една от видимите нови промени. То е позиционирано малко по-високо над задната врата и е с по-плоска форма.

Type R определено е с по-изчистена форма спрямо своя предшественик. Предната част е с по-голям двоен въздухозаборник, като предстои да разберем дали тези отвори са истински, тъй като засега остават скрити зад червено-черния камуфлаж. Радиаторните решетки също са малко по-различни от стандартния Civic.

Si и Type R ще се предлагат единствено с механична скоростна кутия. Говори се, че може да има хибридна версия с мощност около 400 к.с. и дори такава със задвижване на четирите колела. Но по-скоро може да очакваме модификация на познатия 2,0-литров мотор, с учеличена мощност, задвижващ предната ос.

Civic Type R ще бъде последната Honda в Европа с изцяло бензинов двигател.

Много практичен и интересен!