Последното състезание за сезона в BMW Cup е на “Дракон” тази седмица

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

05 Oct 2021

Феновете на високите скорости и марката BMW могат да се насладят на динамично съревнование в последния кръг на BMW Cup за годината. Малко над 50 пилоти ще се борят за своето място на стълбичката на 9 и 10 октомври на пистата край с. Калояново. 

Както винаги интересната надпревара е в Про класовете и Генералното класиране. Първият кръг завърши с категорична победа за Стериян Фолев с M4 GT4, а вторият – с победа за двукратния шампион в BMW Cup Игор Тодоров с Е36 328i турбо. 

 

Едномарковият шампионат ще излъчи шампион в неделя, 10 октомври. Освен купите и насладата от добрите постижения, победителите във всеки клас ще получат и специални награди от спонсорите на събитието. То е отворено за посетители, като организаторите апелират към стриктно спазване на актуалните противоепидемични мерки. 

BMW Cup се организира от БМВ Клуб България – официалния клуб на марката, който създава и поддържа най-голямата и активна автомобилна общност в страната. Целта на събитието е да дава възможност на всички желаещи, независимо дали са ентусиасти или професионални пилоти, да изявят себе си на пистата и да подобряват уменията си зад волана. Освен състезание, организаторите залагат на чистата и приятелска атмосфера между участниците, които взаимно си помагат и се подкрепят.

 

Много практичен и интересен!