Porsche 356 с вериги и ски тръгва към Антарктика

  • Галерия от 5 изображения с Project 356 World Rally Галерия от 5 изображения с Project 356 World Rally

14 Oct 2021

Белите мечки на Антарктика ще бъдат много изненадани, когато видят Porsche върху снега да минава покрай тях. Гледаме тези изображения и знаем, че са рендъри, но всъщност проектът е съвсем реален и скоро ще потегли към студения юг.

И веднага следва въпросът кой по дяволите реши да ходи с Porsche 356 от 1956-та към Антарктика? Отговорът е Рене Бринкерхоф, бивша американска състезателка, живееща в Денвър, Колорадо и настоящ филантроп с благотворителна фондация „Valkyrie Gives“.

Русокосата дама има състезателен отбор Valkyrie Racing и притежава класическо Porsche, с което иска да измине близо 32 000 км на всичките седем континента, преминаващи през териротията на 18 държави. Целта е да се популяризира благотворителна кауза и да се помогне за прекратяване трафика на деца. Нещо, което всеки би подкрепил.

Мисията на Рене Бринкерхоф е на финалния етап, тъй като й остана само един континент. Тя мина дотук през Ла Карера Панамерикана, Тарга Тасмания, Каминос дел Инка, от Пекин до Париж и се включи в класическо сафари в Източна Африка. Състезателката е събрала над 500 000 долара чрез фондацията си, което заслужава адмирации.

Проектът на Рене се казва Project 356 World Rally. Колата едновременно се ползва за експедиция и хуманитарна мисия. Тя трябва да стигне до Антарктида и да измине на континента 573 км върху сняг и лед.

Условията там са далеч по-различни от останалите места на планетата, където също вали сняг. Затова на помощ идва британският изследовател и инженер Кийрън Брадли с идеи за модификации. Задната ос на Porsche-то ще задвижва гумени вериги, докато отпред ще бъдат монтирани ски на мястото на колелата.

Ските трябва да утъпкват снега, за да може веригите да се движат без проблем. Модификациите по това Porsche 356 включват още ролкейдж, лебедка, нискотемпературен компресор, датчик за ранно предупреждение за прегряване на скоростната кутия и неща за оцеляване в пустошта.

Много практичен и интересен!