Светльо Витков е гневен, след като оцеля в тежка катастрофа в София

  • Движещата се с 80 км/ч Mazda 3 е ударена в средната лента от Mercedes-Benz ML Движещата се с 80 км/ч Mazda 3 е ударена в средната лента от Mercedes-Benz ML

18 Oct 2021

В нощта събота срещу неделя този уикенд се е разиграла поредната тежка катастрофа. За щастие няма пострадали, но има много въпроси, които зададе пасивният участник в инцидента Светльо Витков.

Музикантът и лидер на „Глас народен“ е пътувал като пасажер в Mazda 3, движеща се в средната от трите ленти и с максимално допустимите за този участък 80 км/ч и. Японският хечбек е ударен отзад от „връхлитащ със 160 км/ч“ Mercedes-Benz ML. По думите на Светльо Витков шофьорът ги е ударил два пъти, като при втория път не е направил нищо, за да ги избегне.

Бившият член на група „Хиподил“ пусна в Facebook профила си публикация, в която споделя, че живее втори живот и е оцелял по чудо. Витков е бил без предпазен колан, което според него е спасилo врата му от счупване. Наскоро ви показахме галерия със снимки на нарушители на максималната скорост в София, като рекордьорът до този момент за 2021 г. бе заснет именно на Околовръсното в София, движейки се със 180 км/ч.

Ето я историята на Светльо Витков за катастрофата:

„Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80км./ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост:

Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената.

Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела.

Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде...

Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената.

Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания.

След като успях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата.

Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…

На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…

Сигурно е от спирачките, а наглецо?

Следва: Обаждане на 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дойдоха бързо, знаейки, че сме живи, но с учудване, че сме без травми, свършиха професионално работата, а линейката пристигна за 10-Тина минути. Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект.

След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н…

Младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка.

Искам да Ви попитам, уважаеми,

така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел?

Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно!

Няма извинение за такова поведение на пътя!

Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали???

Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои”: надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот!

Така че заставам с цялото си същество зад каузата:

Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за  движение по пътищата, която да е безмилостна към такива.

Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване!“