Continental става на 150 години и раздава подаръци по случай празника


24 Oct 2021

Идва време за смяна на гуми и Continental е сред компаниите, на които препоръчваме да обърнете внимание. Тази година едно от най-утвърдените имена в автомобилната индустрия чества заслужаващ уважение празник – 150 години. По този случай може да спечелите интересни подаръци, ако подарите на колата си гуми (независимо дали зимни или всесезонни) с марката Continental.

Можете да получите Bluetooth високоговорител JBL като подарък, когато купите гуми с размери до 16 инча, а при покупка на гуми с размер 17 или повече инча, подаръкът са Bluetooth слушалки JBL. За повече информация посетете www.continental-promotion.com.

 

Новите WinterContact TS 870 вече са на пазара

За студения сезон инженерите на Continental са готови с два нови модела – WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P. Те са наследниците на събралата изключително добри отзиви гума WinterContact TS 860, която постигна най-добри резултати в многобройни независими тестове на гуми.

 

За малки, компактни и средни по размер автомобили

WinterContact TS 870 е идеален избор за автомобили с по-малки и средни размери. Някои от предимствата на този дизайн са новоразработените взаимосвързани триизмерни зацепващи ламели, които създават още по-големи джобове за снега в протектора за по-добро сцепление. Що се отнася до характеристиките за безопасност и екологичните норми, напредъкът, постигнат и в двете области, също е впечатляващ: новият модел е с 10% по-дълъг живот и идва с намалено съпротивление при търкаляне.

За леки коли от среден клас и кросоувъри

WinterContact TS 870 P е създадена за леки коли и кросоувъри от среден клас. В сравнение с доказания предшественик на тази гума, разработчиците са постигнали 4% подобрение при спиране на мокра настилка и 8% подобрение на характеристиките при аквапланинг, при това без да нарушават нейните характеристики в други отношения. Налице са също подобрения от 5% при спиране върху лед, 6% при шофиране върху суха настилка и 6% при шофиране върху сняг.

За спортни и луксозни автомобили

WinterContact TS 860 S остава изборът от най-висок клас на компанията за спортни и луксозни автомобили, като осигурява оптимално поведение през зимата при всякакви обстоятелства.

Всесезонни гуми

Continental предлага и гума за всички сезони: AllSeasonContact. С комбинацията от отворени рамене за избягване на аквапланинг и твърда шарка на протектора, водачът ще държи ситуацията под контрол през цялата година. Каучукова смес със силициев диоксид гарантира, че шофьорите целогодишно могат да разчитат на добро сцепление и адекватно спирачно поведение. Също така гумите AllSeasonContact пестят гориво, намаляват въглеродните емисии и имат впечатляваща ефективност при шофиране.

Първородната Godzilla!