Най-новото попълнение в музея на Toyota е тази… Honda NSX

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

02 Nov 2021

Мисля си, че много хора трябва да вземат пример от Toyota, нейното отношение към автомобилите и конкуренцията. Може би това би понамалило злобата и завистта, но тези разсъждения не са за нашия сайт.

Honda NSX обаче е. А новината е, че този червен екземпляр от първото поколение, вече е част от експозицията на Toyota Automobile Museum. Музеят се намира в Айчи, Япония и отваря врати през 1989-та, за 50-ата годишнина на марката.

Той обаче, както вече може да предположите, е по-различен от музеите на другите марки. Съществена разлика и нетрадиционен подход е експозицията от коли на други производители. Toyota са обособили мястото не само, като витрина на тяхната история, а на автомобилостроенето, като цяло.

В галерията може да видите, че NSX, която е най-новият експонат, е в компанията на Mercedes-Benz W201, Nissan Skyline GT-R R33, първото поколение Mazda MX-5 и още няколко култови модела, които не са дело на Toyota. Респект към японската марка, като тук е добър момент да споделя, че тази седмица в канала ни ще може да гледате тест на джобната ракета GR Yaris, а следващата – на новата Supra.

Източник: Toyota Automobile Museum през Motor1.com

Първородната Godzilla!