Renault показа новото електрическо Kangoo с пробег до 300 км

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

03 Nov 2021

Инженерите на Renault са готови с електрическата версия на изцяло новото Kangoo. Официалното име на електрическата баничарка е Kangoo Van E-Tech. Френската компания има 10-годишен опит с електрическата версия на Kangoo, като от 2011 досега са продадени цели 70 хил. екземпляра, така че интересът към новия модел със сигурност ще е сериозен.

Задвижването е поверено на електромотор със 122 к.с. и 245 Нм, който се захранва от сравнително малка 45-киловатчасова батерия. Въпреки скромните си размери, тя е достатъчна за пробег от 300 км (WLTP), което е едно от най-добрите предложения в класа.

Kangoo идва с възможност за инсталиране на 11-киловатово зарядно в гаража ви и поддържа бързо зареждане с мощност до 80 кВт, което добавя близо 60% пробег за 30 минути.

Иначе по отношение на товарното пространство, електрическото Kangoo няма повод да се срамува от бензиновите и дизеловите си събратя. То побира 3,9 кубика товари с маса до 600 кг.

Интериорът издава, че става въпрос за работен автомобил, но въпреки това опционално има някои глезотии, като 8-инчов сензорен екран и 10-инчов екран зад волана. В списъка с екстрите откриваме още подгряване на предните седалки и волана, както и адаптивен круиз контрол с функция за пълно спиране и потегляне.

 

Първородната Godzilla!